ISOTEC Hőszigetelő rendszer kivitelezés

A fedés típusa: cserép, cserepes lemez, vagy esetleg korcolt síklemez?

A panelekből 3 különböző típus létezik, melyek között csak az integrált acél lécezésben van különbség. Az ISOTEC Standard és XL változata között funkciójában és kompatibilitásában nincs eltérés, mindkettő elsősorban cserépfedésekhez lett kifejlesztve. A különbség az acél léc magasságában és a perforált lyukak átmérője között van. A Standard paneleket 3 cm magasságú lécekkel készülnek, míg az XL típusú paneleket magasabb (4 cm-es) acél tetőléccel szerelik, ezáltal még jobb szellőzést biztosítanak a cserepek alatt. A harmadik lehetőség tetőszigeteléshez: a Linea változat, mely az előkorcolt síklemezekhez lett kifejlesztve. Itt a paneleken egy lapos acél fogadó felület kerül kialakításra gyárilag. A panelek fix méretben készülnek: 34 cm szélességben.

A panel vastagságának meghatározása után a következő fontos eldöntendő kérdéskör: a héjazat kiválasztása. Ez fogja meghatározni – többek között – a panelek típusát, valamint a szélességét és ezáltal az integrált lécek közti távolságot. Az Isotec panelek bármilyen fedéssel kompatibilisek lesznek: akár cserépről, akár valamilyen alternatív fedőanyagról legyen szó. A panelek fix hosszúságban készülnek: XL, Standard: 390 cm. Szélességük viszont mindenesetben centire pontosan az adott tetőfedőanyag szükséges léckiosztásához igazítva kerül legyártásra. Először ki kell választani a fedőanyagot, aztán hozzá választani a méretében és típusában is passzoló ISOTEC paneleket.

A cserepek termék adatlapjain általában egy –tól-ig tartomány szerepel cm –ben megadva. Ez az a tartomány amelyben – a tető dőlésszögét figyelembe véve – a léckiosztás tetszőlegesen módosítható a konkrét tető ismeretében. A panelek megrendelése előtt a kivitelezővel egyeztetni kell a tetőléc kiosztásról, mert a helyszínen már nem lehet módosítani a fix méretre legyártott paneleken.  

A panelekből 3 különböző típus létezik, melyek között csak az integrált acél lécezésben van különbség. Az ISOTEC Standard és XL változata között funkciójában és kompatibilitásában nincs eltérés, mindkettő elsősorban cserépfedésekhez lett kifejlesztve. A különbség az acél léc magasságában és a perforált lyukak átmérője között van.  A Standard paneleket 3 cm magasságú lécekkel készülnek, míg az XL típusú paneleket magasabb (4 cm-es) acél tetőléccel szerelik, ezáltal még jobb szellőzést biztosítanak a cserepek alatt. A harmadik lehetőség tetőszigeteléshez: a Linea változat, mely az előkorcolt síklemezekhez lett kifejlesztve. Itt a paneleken egy lapos acél fogadó felület kerül kialakításra gyárilag. A panelek fix méretben készülnek: 34 cm szélességben.

Megfelelő panel kiválasztása különböző fedőanyagokhoz

  • Cserép: Cserepekhez az ISOTEC Standard panel vagy az ISOTEC XL panel ajánlott. A léckiosztás távolsága, tehát a panelek szélessége 18 cm-től egészen 69 cm-ig centire pontosan kérhető. Ez a nagy mozgástartomány lehetővé teszi, hogy bármilyen cseréphez alkalmasak legyenek. Ez garantálja, hogy a panelek beépített tetőlécei bármelyik gyártó, bármelyik típusával kompatibilis lesznek. Ezek a panel típusok kifejezetten a cserepekhez vannak kitalálva, így egyszerű akasztással feltehető bármelyik cserép.
  • Cserepeslemez, trapézlemez: A ISOTEC XL és Standard panelekre bármilyen fémből, műanyagból, bitumenes anyagból készült fedőanyag felrögzíthető. A fedőanyagot az anyagának megfelelő csavarral lehet a panelek acél léceihez rögzíteni. A panelek léckiosztását az adott fedőanyag gyártói előírásának megfelelő alátámasztási igényhez kell méretezni. A cserepeslemezek általában 40 cm-es alátámasztást igényelnek.
  • Terméskő vagy palafedés: Alapvetően ezeket a típusú fedéseket szögeléssel szokták rögzíteni a falécekhez. Az Isotec paneleknél ez nem járható út, de van alternatívája. A kőtáblákat egy akasztó kampó segítségével kell a panelek acél léceire akasztani.
  • Korcolt síklemez fedés: Előkorcolt fémlemez fedés esetén két lehetőség is létezik: Az egyik az ISOTEC Linea termékváltozat használata. Ezt a típust kifejezetten a teljes alátámasztást igénylő burkolatokhoz fejlesztették ki, mint például a fém síklemezekhez. A tökéletes megoldást a lemezekhez ajánlott dombornyomott alátét lemezekkel lehet elérni.  A másik megoldás az ISOTEC XL panelek acél léceire kiegészítő deszkázat felszerelése, ami a teljes alátámasztást biztosítja. 

OSZD meg másokkal is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email