Bejegyzéseink

Tekintsd meg legújabb bejegyzéseinket szakmai témákban, valamint értesülj legújabb projektjeinkről!

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Az ISOTEC hőszigetelő rendszerek kifejezetten átszellőztetett rétegrendű falak szigeteléséhez kifejlesztett eleme. A PUR/PIR hab alapú panelek gyárilag integrált konzoljai lehetővé teszik a látszó felület és a szigetelőanyag közti szabad légáramlást. Kiemelkedő épületfizikai előnyei mellett szerelt homlokzatburkolati rendszerekhez a legpraktikusabb megoldás.

Elolvasom
ISOTEC Hőszigetelő rendszer kivitelezés

A fedés típusa: cserép, cserepes lemez, vagy esetleg korcolt síklemez?

A panelekből 3 különböző típus létezik, melyek között csak az integrált acél lécezésben van különbség. Az ISOTEC Standard és XL változata között funkciójában és kompatibilitásában nincs eltérés, mindkettő elsősorban cserépfedésekhez lett kifejlesztve. A különbség az acél léc magasságában és a perforált lyukak átmérője között van. A Standard paneleket 3 cm magasságú lécekkel készülnek, míg az XL típusú paneleket magasabb (4 cm-es) acél tetőléccel szerelik, ezáltal még jobb szellőzést biztosítanak a cserepek alatt. A harmadik lehetőség tetőszigeteléshez: a Linea változat, mely az előkorcolt síklemezekhez lett kifejlesztve. Itt a paneleken egy lapos acél fogadó felület kerül kialakításra gyárilag. A panelek fix méretben készülnek: 34 cm szélességben.

Elolvasom
Isotec hőszigetelés az élhető tetőtérért

A hőátbocsátó képesség: avagy milyen vastagságot válasszunk?

A vastagság kiválasztásánál alapvető kérdés, hogy egy meglévő ház felújításáról (esetlegesen utólagos szigetelés kiegészítéséről) van szó, vagy egy a jövőben átadásra kerülő új építésű házról. Egy meglévő ház felújításánál a szerkezet U értékének megválasztása egy személyes, gazdasági jellegű döntés, míg egy új ház szigetelésekor a törvényi előírásoknak kell megfelelnünk. A cikkben körüljárjuk a témát, és segítünk eligazodni.

Elolvasom
ISOTEC szarufa feletti hőszigetelés

Hogyan hőszigeteljük utólagosan a tetőteret?

A tetőtér – hiába remek lehetőség újabb helyiségek kialakítására – gyakran az egyik legproblémásabb része a lakóépületeknek. Ha a víz- és hőszigetelés nem megfelelő, elvész a kényelem is. Szerencsére azonban mindez egy alapos felújítással orvosolható. Az Isotec hőszigetelő panelekkel gyorsan és felfordulásmentesen lehet leszigetelni a tetőteret.

Elolvasom