ISOTEC Falpanel referencia (13)

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Az ISOTEC hőszigetelő rendszerek kifejezetten átszellőztetett rétegrendű falak szigeteléséhez kifejlesztett eleme. A PUR/PIR hab alapú panelek gyárilag integrált konzoljai lehetővé teszik a látszó felület és a szigetelőanyag közti szabad légáramlást. Kiemelkedő épületfizikai előnyei mellett szerelt homlokzatburkolati rendszerekhez a legpraktikusabb megoldás.

Az ISOTEC márka kínálatában már nem csak tetőszigeteléseket találunk, hanem kifejezetten falfelületek szigeteléséhez kifejlesztett paneleket is. A tetők szigetelésénél már jól ismert és bevált rendszerelemek visszaköszönnek az ISOTEC Falpaneleknél is. A hőszigetelő panelek anyaghasználata és kialakítása a tetőknél alkalmazottakkal szinte teljesen megegyeznek. Ugyanúgy PUR vagy PIR keményhabból készülnek és alumínium kasírozott a felületük. Különbséget az integrált merevítő lécezésükben találjuk.

Termékismertető videó

Kivitelezési videó

Az ISOTEC Falpanel tulajdonságai

Az ISOTEC Falpanelek beépített Alucink merevítő lécei a tetőn alkalmazott változatuknál nagyobb fogadófelülettel (8 cm szélesség) és vastagabb anyagból (0,8 mm) készülnek. Ezek a módosítások mind annak érdekében készültek, hogy a panelekre bármilyen burkolat felszerelhető, ezáltal a kompatibilitása határtalan legyen. A paneleken gyárilag beépítésre kerülő fém merevítő lécek teherbíró szerkezetként, valamint konzolként funkcionálnak.  Így szerelt homlokzati burkolatok esetén nincs szükség teherhordó konzolok, rácsos tartószerkezetek kiépítésére, ezáltal sokkal gyorsabb és gazdaságosabb építészeti megoldást kínál. Praktikussága mellett kiemelkedő épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik. Gyárilag integrált konzolok perforált szellőző rései lehetővé teszik a látszó felület és a szigetelőanyag közti szabad légáramlást.

A külső homlokzat és a szigetelőanyag közti levegő áramlás nyáron jelentősen javítja a falak hőszigetelő képességét, valamint a légrés lehetővé teszi az épület belsejéből a falon átjutó pára vagy a burkolat hézagain bekerülő csapadék átszellőztetését, ezzel a páralecsapódás megelőzését, vagy a hőszigetelés átnedvesedését. Poliuretán anyaga kiváló hőszigetelési értéket, gyári hézagmentes illesztési profiljai pedig hőhídmentes felületet és felület-folytonos szigetelést garantál a teljes falfelületen. Kiemelkedő hőszigetelő képességének köszönhetően kisebb rétegvastagságban is teljesíti a rétegrendi elvárásokat, ezáltal hasznos m2 területeket spórol meg az építtetőknek.

Tudj meg többet az ISOTEC Falpanelről

OSZD meg másokkal is!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email